Emilian Mihailov a publicat luna aceasta, la editura Paralela 45, lucrarea Arhitectonica moralității.
Arhitectonica moralității propune o interpretare filosofică nouă la cea mai controversată problemă a eticii kantiene: funcțiile și relațiile dintre „formulele” imperativului moralității. Este, în fond, vorba despre o carte ce tratează fundamentele eticii lui Kant, un subiect fascinant pentru toți cei interesați de universul filosofiei morale.
Deși, la o primă vedere, subiectul lucrării lui Emilian Mihailov ar părea rezervat celor familiarizați cu operele marelui filosof german, lucrarea Arhitectonica moralității este destinată și publicului larg. După cum mărturisește și academicianul Mircea Flonta: „E o plăcere să citeşti o carte filosofică în care este atât de evidentă preocuparea autorului pentru a se face cât mai bine înţeles, iar rezultatele sunt pe măsura acestei preocupări. Sobrietatea scrierii este, în acest caz, expresia unei onestităţi intelectuale lipsite de cusur. Sunt atribute, din păcate mai rar întâlnite, care constituie apanajul acelora care îşi pot permite să renunţe la orice încercări de a-şi impresiona cititorii prin efecte exterioare. Și aceasta deoarece ei pot convinge pe deplin numai şi numai prin substanţa ideilor şi forţa argumentelor.”
Lucrarea poate fi achiziționată aici: http://www.edituraparalela45.ro/carte/arhitectonica-moralitatii.
Dacă sunteți curioși cum arată un cercetător al lui Kant, citiți portretul făcut de profesorul Valentin Mureșan „atletului” care îndrăznește să se confrunte cu una dintre cele mai exasperante opere scrise în istoria filosofiei.
Pages-from-Emilian-Mihailov-Arhitectonica-moralitatii